Vasara ir labākais laiks, lai dotos uz Jūrmalu, jo tad paveras v...
Daudzu Āzijas valstu nacionālā virtuve (lasīt vairāk) nav iedomāja...
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo j...
Par spīti tam, ka zemi klāj sniegs un sals kniebj degunā, Jūrmalā...

Itāļu virtuve un nacionālie ēdieni

Marts, 2014

Itāļu virtuve ir izslavēta un iecienīta visā pasaulē tik ļoti, ka nav pat jādodas uz Itāliju, lai nobaudītu tradicionālos itāļu ēdienus, jo itāļu restorāni, picērijas un kafejnīcas ir gandrīz katrā valstī. Arī Latvijā ir daudz ēdināšanas iestāžu, kas piedāvā nobaudīt picas, pastu ar dažādām mērcēm, risoto un citus ēdienus, kas tik ļoti raksturīgi saulainajai Itālijai.

Foto: shutterstock.com

 

Tradicionālie itāļu ēdieni

 

Itālija nav iedomājama bez visu veidu pastas (lasīt vairāk), picām, dažādiem sieriem, jūras veltēm (lasīt vairāk), kvalitatīvas olīveļļas, vīniem, svaigiem dārzeņiem, augļiem un citām lietām, kas itāļu virtuvei ir tik ļoti raksturīgas. Itāļu ēdieni ir vienkārši, bet to pagatavošanai nepieciešamas kvalitatīvas un svaigas izejvielas.

 

Itāļiem nav viena noteikta tradicionālā ēdiena, jo dažādos Itālijas reģionos tradicionālie ēdieni ir atšķirīgi. Piemēram, Itālijas ziemeļu daļai raksturīgākais ēdiens ir risoto, bet pārējās Itālijas daļās iecienīta ir pasta ar dažādām mērcēm, maltās gaļas bumbiņām, jūras veltēm un sieru. Nedrīkst aizmirst arī par dažādām picām, kas raksturīgas tieši Itālijas dienvidu daļai.

 

Itālijai raksturīgākie saldie ēdieni ir tiramisu (lasīt vairāk) un pildītie cannoli cilindri, bet tipiskākie itāļu dzērieni ir dažādi vīni, Espresso kafija un Prosecco dzirkstošais vīns. Vīns ir būtisks itāļu maltītes papildinājums, tāpēc dzērienu izvēle ir svarīga daļa no maltītes plānošanas. Vajadzētu atcerēties, ka itāļu ēdieni jābauda nesteidzoties, jo maltītes ieturēšana itāļiem ir svarīgs

 

Arī improvizējot iespējams radīt kaut ko ļoti itālisku, jo itāļiem patīk improvizācija virtuvē, kurā tiek eksperimentēts ar dažādiem Itālijai raksturīgiem produktiem. Olīvas, baziliks, tomāti, siers, safrāns, prošuto šķiņķis, olīveļļa, melnās trifeles, vīnogas, jūras veltes, pākšaugi un spageti ir tikai niecīga daļa no populārākajiem produktiem, kas tiek izmantoti tradicionālo itāļu ēdienu pagatavošanā.

 

Itāļu virtuve

 

Tiem, kuri kartupeļus labprāt aizstāj ar makaroniem, bauda gardus sierus un dod priekšroku pikantākiem ēdieniem, vērts iegriezties šajos restorānos. Specifiska vīnu izlase, ieturēts stils un atmosfēra liks aizmirsties ikvienam itāļu ēdienu cienītājam.

 

"Felicita" 

 

Adrese: Skārņu iela 22, Rīga, Latvija

Telefons +371 67205428

Komentārs: "Felicita" ir viens no labākajiem itāļu restorāniem Latvijā, kurā iespējams nobaudīt tradicionālos itāļu ēdienus un vīnus. Restorāns izceļas ar augstas klases apkalpošanu, rūpīgi pārdomātu interjeru un atmosfēru, kas liks katram "Felicita" apmeklētājam sajust Itālijas garšu un burvību. Šo restorānu noteikti novērtēs laba vīna cienītāji, jo ēdienkartē atrodamos vīnus iespējams baudīt ne tikai restorānā, bet arī iegādāties līdzņemšanai. Katra maltīte šajā restorānā ir skaists notikums. 

 

"IL Sole"

 

Adrese: Jūras iela 23/25, Majori, Jūrmala, LV-2015

Telefons: 67771428

Komentārs: Saules piepildītais restorāns "ilSole" ar mājīgu Vidusjūras stila interjeru un elegantu vasaras terasi, no kuras paveras burvīgs skats uz jūru, aicina Jūs izbaudīt itāļu virtuves un atmosfēras burvību!  Apvienojot Itālijas virtuves mantojumu ar tagadnes pievilcību, piedāvājam Jums nobaudīt gan tradicionālus un iemīļotus itāļu ēdienus, gan izsmalcinātus pavārmākslas šedevrus.
"ilSole" restorāna ēdienu gatavošanai tiek izmantots labākais, ko sniedz Itālijas saulainā daba – svaigi augļi un dārzeņi, vislabākās kvalitātes gaļa un jūras produkti.
Bērniem “ilSole” restorānā tiek piedāvāta īpaša ēdienkarte.

 

„Pinot Marina ”

 

Adrese: Vienības prospekts 36, Lielupe, Jūrmala, LV-2015

Telefons: 67149920

Komentārs: Itāļu restorāns Lielupes krastā. Izsmalcināti ēdieni, vīnu klāsts un lieliska apkalpošana. Vasarā var vērot jahtas un ūdens slēpotājus, kas šķeļ upes ūdeņus.


Šašlika gatavošana
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, lai ļautos dažādām sportiskām aktivitātēm, rīkotu kopīgas pasēdēšanas draugu lokā un, protams, lai gatavotu ēdienu un baudītu to. Neapstrīdams pavasara un vasaras sezonu ārā gatavoto ēdienu karalis ir šašliks. Šašlika marinādes Šašliks ir tāds gaļas ē...
Īsa pamācība galda klāšanā (2)
Vedot draugus uz restorānu, par galda klāšanu, protams, nav jād...
„Tandoor” krāsnī cepta maize
Daudzu Āzijas valstu nacionālā virtuve (lasīt vairāk) nav iedomājama bez speciālā cilindra formas krāsnī jeb „tandoor” ceptās maizes, kas tiek gatavota, pielipinot maizes mīklu pie karstajām krāsns sienām. Āzijas kultūrā ...
Itālijas vīni un to saderība ar ēdieniem
Daudzās valstīs, arī Itālijā, vīns ir neiztrūkstošs maltītes papildinājums – šis dzēriens spēj ēdiena baudīšanu pacelt jaunā līmenī, bagātinot ēdiena garšu. Tomēr, lai vīns spētu ēdienu papildināt, bū...
Azerbaidžāņu virtuve
Daudziem varētu šķist, ka azerbaidžāņu ēdieni ir kaut kas eksotisks un tāds, ko nobaudījusi tikai neliela daļa cilvēku, kas dzīvo ārpus Azerbaidžānas, bet patiesība ir tāda, ka šīs valsts nacionālos ēdienus ir nobaudījis gandrīz katrs Ei...
Jēra gaļas uzturvērtība un gatavošana
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo jēra gaļa lielākoties tiek izmantota svētku ēdienu gatavošanā, turklāt to nemaz nav tik vienkārši iegādāties kā, piemēram, vistas, liellopa vai cūkas gaļu. Gandr...
Zupu gatavošana
Dažādas zupas cilvēkiem būtu jāēd regulāri, jo tās ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa, turklāt tās palīdz uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu, kontrolēt svaru, kā arī nodrošina organismam nepieciešamo dārzeņu ikdienas devu. Viena...
Alus labai veselībai
Alus ir trešais populārākais dzēriens pasaulē uzreiz pēc ūdens un tējas, bet no alkoholiskajiem dzērieniem tas ir pats populārākais. Ne velti šo dzērienu iecienījuši cilvēki visā pasaulē, jo tas ne tikai lieliski papildina ēdienu, bet...
Austeru pagatavošana un uzturvērtība
Jau kopš seniem laikiem cilvēki savā uzturā lieto austeres un citus jūras produktus, jo tie sniedz ne tikai sāta sajūtu, remdējot izsalkumu, bet ir arī labam izskatam un veselībai nepieciešamo vielu avots. Katram gardēdim...
Pastas veidi un tās gatavošana
Daudzi domā, ka pasta un makaroni ir viens un tas pats, bet patiesība ir tāda, ka zem vārda „pasta” slēpjas vesels kulinārijas atzars, jo pastu veidu ir tik daudz, ka tos ir gandrīz neiespējami uzskaitīt. Interesanti fa...
Zivis un jūras veltes veselībai
Nav nekāds noslēpums, ka viena no labas veselības un ilga mūža atslēgām ir tieši zivis un dažādās jūras veltes. Ne bez iemesla Āzijas valstīs (lasīt vairāk), kur jūras veltes un zivis ir augstā cieņā, iedzīvotāju vidējais dzīves ilg...
Ķīniešu un japāņu virtuve un nacionālie ēdieni
Ķīnā un Japānā ēdiena gatavošana ir māksla, ko rūpīgi nosaka dažādas tradīcijas un reģionālās īpatnības, kuras ciena un ievēro katrs japānis un ķīnietis...
Āzijas virtuve un nacionālie ēdieni
Āzijas virtuve noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši ļoti asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt nav kāds vi...
Gruzīnu virtuve un nacionālie ēdieni
Tradicionālie gruzīnu ēdieni jānogaršo vismaz vienreiz mūžā, jo gruzīnu virtuve visā pasaulē izslavēta kā viena no labākajām un daudzveidīgākajām. Izslavēta ir arī gruzīnu galda kultūra un viesmīlība, kas katru ēdienreizi pada...
Latviešu virtuve un nacionālie ēdieni
Latviešu virtuve pārsvarā sastāv no tradicionālajiem lauksaimnieku un zvejnieku ēdieniem, kas tiek celti galdā jau desmitgadēm un simtgadēm ilgi, turklāt būtisku ietekmi uz latviešu nacionālo virtuvi atstājis arī ģeogrāf...
Krievu virtuve un nacionālie ēdieni (4)
Tradicionālie krievu ēdieni ikdienā tiek baudīti ne tikai Krievijā, bet arī visās bijušās Padomju Savienības valstīs, kurās krievu virtuves ietekme spēcīgi jūtama joprojām. Daudzviet pasaulē krievu ēdieni tiek uzskatīti par savd...
Izklaides iespējas Rīgā ziemā
Rīga tiek uzskatīta par Ziemassvētku eglītes dzimteni, jo tieši Latvijas galvaspilsētā pirms vairāk nekā piecsimt gadiem pirmoreiz tika pušķota egle, tāpēc ziemā Rīgā valda īpaša atmosfēra, kuru vērts izbaudīt. Zie...
Izklaides iespējas Rīgā pavasarī (1)
Pavasarī izklaides iespējas Rīgā kļūst plašākas, jo sniegs nokūst, atkal ļaujot cilvēkiem doties atpūsties pilsētas parkos, bet kafejnīcas un restorāni atver vasaras terases, kurās baudīt ēdienu, elpojot pavasarīgo pilsētas gaisu...
Atpūtas iespējas Jūrmalā ziemā
Par spīti tam, ka zemi klāj sniegs un sals kniebj degunā, Jūrmalā ziemā iespējams izbaudīt gan izklaides tropiskā gaisotnē, gan sasildīt savu miesu labāk nekā karstākajā vasaras dienā. Ko būtu ieteicams apmeklēt Jūrmalā, kad aiz loga p...
Atpūtas iespējas Rīgā rudenī (1)
Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasarai, bet citas tikai sāk savu darbību, tādējādi aizpildot aktivitāšu kalendāru. Kādas izklaides iespējas paveras Rīgā, kad iestājies rudens? Kalnciema ielas kva...
Atpūtas iespējas Jūrmalā vasarā
Vasara ir labākais laiks, lai dotos uz Jūrmalu, jo tad paveras visplašākās atpūtas iespējas, kuras izbaudīt sabrauc cilvēki no visām pasaules malām. Kādas ir atpūtas iespējas Jūrmalā, kad iestājusies vasara? Minēsim dažas...
Atpūtas iespējas Jūrmalā rudenī
Atpūtas iespējas Jūrmalā neizsīkst arī tad, kad sācies rudens, jo šai pilsētai vienmēr ir ko piedāvāt cilvēkiem, kas vēlas atpūsties un izklaidēties. Apmeklējot Jūrmalu rudenī, vajadzētu pievērst uzmanību šādām atpūt...
Šajā mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes jeb cookies, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu "Piekrītu", jūs apstiprināt, ka piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Piekrišanu jebkurā laikā var atsaukt, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkdatņu izmantošanas politika
Piekrītu Vairāk info