Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasara...
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, ...
Daudzi domā, ka pasta un makaroni ir viens un tas pats, bet patiesīb...
Pavasarī izklaides iespējas Rīgā kļūst plašākas, jo sniegs ...

Krievu virtuve un nacionālie ēdieni

Jūnijs, 2014

Tradicionālie krievu ēdieni ikdienā tiek baudīti ne tikai Krievijā, bet arī visās bijušās Padomju Savienības valstīs, kurās krievu virtuves ietekme spēcīgi jūtama joprojām. Daudzviet pasaulē krievu ēdieni tiek uzskatīti par savdabīgiem un pat ļoti dīvainiem, bet Krievijā un bijušās PSRS teritorijā krievu tradicionālie ēdieni ir iecienīti, jo tie ir sātīgi, spēcinoši un barojoši.

Foto: shutterstock.com

 

Tradicionālie ēdieni

 

Krievu ēdieni ir savdabīgi un ne visiem tie garšo, jo krievu ēdienos bieži vien tiek savienotas sastāvdaļas, kuras citviet tiek uzskatītas par nesavienojamām. Piemēram, Krievijā populāra ir dārzeņu-kvasa zupa jeb okroška, kuras pagatavošanā tiek izmantota vārīta vai žāvēta gaļa, dažādi dārzeņi un zaļumi. Okroškas receptes ir dažādas, bet galvenais nosacījums ir viens – zupas pamatā ir kvass vai kefīrs, turklāt okroška obligāti jāēd tikai auksta.

 

Krievi ir lieli zupu ēdāji, tāpēc nacionālo ēdienu sarakstā būtiska vieta atvēlēta tieši zupām (lasīt vairāk) – neskaitot okrošku, tiek gatavoti vēl daudzi auksto zupu veidi, bet no siltajām zupām zināmākās ir borščs, „uha”, soļanka un rasoļņiks. Boršča pamatā ir bietes un kāposti, „uha” tiek gatavota no zivīm, soļanka ir bieza, pikanta un sastāvdaļu ziņā bagātākā zupa, bet rasoļņiks ir tradicionāla krievu strādnieku zupa, kurai klāt tiek pievienoti skābēti gurķi.

 

Tipiski krievu virtuves ēdieni ir griķu biezputra ar pienu, pelmeņi, maltās gaļas kotletes, pankūkas ar ikriem, sirņiki jeb biezpiena plācenīši ar ķīseli, vinegrets, šuba jeb siļķe kažokā, hrenovina, rauga mīklas pīrāgi ar kāpostiem, rīsiem, sēnēm, gaļu un citiem pildījumiem.

 

Krievijas tradicionālais dzēriens noteikti ir degvīns, bet būtisku lomu Krievijas populārāko dzērienu sarakstā ieņem arī alus un kvass. Alkohols Krievijā tiek patērēts ļoti lielos daudzumos, turklāt grādīgie dzērieni šajā valstī ir kvalitatīvi un ļoti lēti.

 

Pozitīvais ir tas, ka krievu ēdieni ir vienkārši pagatavojami, tāpēc ikviens var krievu virtuvi iepazīt mājas apstākļos, pagatavojot boršču, siļķi kažokā, okrošku vai kādu citu Krievijas virtuvei raksturīgu ēdienu.

 

Krievu virtuve

 

Tiem, kas vēlas nobaudīt tradicionālos krievu ēdienus ārpus mājas, jāapmeklē kāds no restorāniem, kuros piedāvā patiešām plašu un izsmalcinātu krievu ēdienu klāstu. Restorāni lielākoties iekārtoti tā, lai apmeklētāji justos brīvi un omulīgi.

 

Restorāns „Slāvu restorāns”

 

Adrese : Blaumaņa iela 9, Rīga

Telefons: 7283974

Komentārs : Restorāns iekārtots slāvu stilā, ievērojot gan krāsu nianses, gan citus interjera sīkumus – sākot no mēbelēm un beidzot ar dažādiem dekoriem. Ēdienu cenu amplitūda restorānā ir liela, jo tiek piedāvāti gan tradicionālie krievu strādnieku ēdieni, gan izsmalcinātas krievu delikateses. Šī noteikti ir vieta, kur izbaudīt krievu virtuvi visā tās pilnībā.

 

Restorāns „ONEGIN”

 

Adrese: Dzirnavu 57, Rīga, LV-1010

Telefons: 67332599

Komentārs: Elegants restorāns, kurā var nobaudīt gan krievu, gan franču ēdienus. Izsmalcināts interjers un ekskluzīvi ēdieni.

 

Restorāns „Traktieris”

 

Adrese: Antonijas iela 8, Rīga

Telefons: 7332455

Komentārs: Pašā Rīgas sirdī iespējams nobaudīt tradicionālos krievu ēdienus un omulīgi patērzēt intīmā un ļoti omulīgā gaisotnē. „Traktieris” piedāvā tradicionālus krievu ēdienus, kas pagatavoti, ievērojot visas krievu virtuves tradīcijas.

 


Šašlika gatavošana
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, lai ļautos dažādām sportiskām aktivitātēm, rīkotu kopīgas pasēdēšanas draugu lokā un, protams, lai gatavotu ēdienu un baudītu to. Neapstrīdams pavasara un vasaras sezonu ārā gatavoto ēdienu karalis ir šašliks. Šašlika marinādes Šašliks ir tāds gaļas ē...
Īsa pamācība galda klāšanā (2)
Vedot draugus uz restorānu, par galda klāšanu, protams, nav jād...
„Tandoor” krāsnī cepta maize
Daudzu Āzijas valstu nacionālā virtuve (lasīt vairāk) nav iedomājama bez speciālā cilindra formas krāsnī jeb „tandoor” ceptās maizes, kas tiek gatavota, pielipinot maizes mīklu pie karstajām krāsns sienām. Āzijas kultūrā ...
Itālijas vīni un to saderība ar ēdieniem
Daudzās valstīs, arī Itālijā, vīns ir neiztrūkstošs maltītes papildinājums – šis dzēriens spēj ēdiena baudīšanu pacelt jaunā līmenī, bagātinot ēdiena garšu. Tomēr, lai vīns spētu ēdienu papildināt, bū...
Azerbaidžāņu virtuve
Daudziem varētu šķist, ka azerbaidžāņu ēdieni ir kaut kas eksotisks un tāds, ko nobaudījusi tikai neliela daļa cilvēku, kas dzīvo ārpus Azerbaidžānas, bet patiesība ir tāda, ka šīs valsts nacionālos ēdienus ir nobaudījis gandrīz katrs Ei...
Jēra gaļas uzturvērtība un gatavošana
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo jēra gaļa lielākoties tiek izmantota svētku ēdienu gatavošanā, turklāt to nemaz nav tik vienkārši iegādāties kā, piemēram, vistas, liellopa vai cūkas gaļu. Gandr...
Zupu gatavošana
Dažādas zupas cilvēkiem būtu jāēd regulāri, jo tās ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa, turklāt tās palīdz uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu, kontrolēt svaru, kā arī nodrošina organismam nepieciešamo dārzeņu ikdienas devu. Viena...
Alus labai veselībai
Alus ir trešais populārākais dzēriens pasaulē uzreiz pēc ūdens un tējas, bet no alkoholiskajiem dzērieniem tas ir pats populārākais. Ne velti šo dzērienu iecienījuši cilvēki visā pasaulē, jo tas ne tikai lieliski papildina ēdienu, bet...
Austeru pagatavošana un uzturvērtība
Jau kopš seniem laikiem cilvēki savā uzturā lieto austeres un citus jūras produktus, jo tie sniedz ne tikai sāta sajūtu, remdējot izsalkumu, bet ir arī labam izskatam un veselībai nepieciešamo vielu avots. Katram gardēdim...
Pastas veidi un tās gatavošana
Daudzi domā, ka pasta un makaroni ir viens un tas pats, bet patiesība ir tāda, ka zem vārda „pasta” slēpjas vesels kulinārijas atzars, jo pastu veidu ir tik daudz, ka tos ir gandrīz neiespējami uzskaitīt. Interesanti fa...
Zivis un jūras veltes veselībai
Nav nekāds noslēpums, ka viena no labas veselības un ilga mūža atslēgām ir tieši zivis un dažādās jūras veltes. Ne bez iemesla Āzijas valstīs (lasīt vairāk), kur jūras veltes un zivis ir augstā cieņā, iedzīvotāju vidējais dzīves ilg...
Itāļu virtuve un nacionālie ēdieni
Itāļu virtuve ir izslavēta un iecienīta visā pasaulē tik ļoti, ka nav pat jādodas uz Itāliju, lai nobaudītu tradicionālos itāļu ēdienus, jo itāļu restorāni, picērijas un kafejnīcas ir gandrīz katrā valstī. Arī Latvijā ir daudz ēdinā...
Ķīniešu un japāņu virtuve un nacionālie ēdieni
Ķīnā un Japānā ēdiena gatavošana ir māksla, ko rūpīgi nosaka dažādas tradīcijas un reģionālās īpatnības, kuras ciena un ievēro katrs japānis un ķīnietis...
Āzijas virtuve un nacionālie ēdieni
Āzijas virtuve noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši ļoti asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt nav kāds vi...
Gruzīnu virtuve un nacionālie ēdieni
Tradicionālie gruzīnu ēdieni jānogaršo vismaz vienreiz mūžā, jo gruzīnu virtuve visā pasaulē izslavēta kā viena no labākajām un daudzveidīgākajām. Izslavēta ir arī gruzīnu galda kultūra un viesmīlība, kas katru ēdienreizi pada...
Latviešu virtuve un nacionālie ēdieni
Latviešu virtuve pārsvarā sastāv no tradicionālajiem lauksaimnieku un zvejnieku ēdieniem, kas tiek celti galdā jau desmitgadēm un simtgadēm ilgi, turklāt būtisku ietekmi uz latviešu nacionālo virtuvi atstājis arī ģeogrāf...
Izklaides iespējas Rīgā ziemā
Rīga tiek uzskatīta par Ziemassvētku eglītes dzimteni, jo tieši Latvijas galvaspilsētā pirms vairāk nekā piecsimt gadiem pirmoreiz tika pušķota egle, tāpēc ziemā Rīgā valda īpaša atmosfēra, kuru vērts izbaudīt. Zie...
Izklaides iespējas Rīgā pavasarī (1)
Pavasarī izklaides iespējas Rīgā kļūst plašākas, jo sniegs nokūst, atkal ļaujot cilvēkiem doties atpūsties pilsētas parkos, bet kafejnīcas un restorāni atver vasaras terases, kurās baudīt ēdienu, elpojot pavasarīgo pilsētas gaisu...
Atpūtas iespējas Jūrmalā ziemā
Par spīti tam, ka zemi klāj sniegs un sals kniebj degunā, Jūrmalā ziemā iespējams izbaudīt gan izklaides tropiskā gaisotnē, gan sasildīt savu miesu labāk nekā karstākajā vasaras dienā. Ko būtu ieteicams apmeklēt Jūrmalā, kad aiz loga p...
Atpūtas iespējas Rīgā rudenī (1)
Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasarai, bet citas tikai sāk savu darbību, tādējādi aizpildot aktivitāšu kalendāru. Kādas izklaides iespējas paveras Rīgā, kad iestājies rudens? Kalnciema ielas kva...
Atpūtas iespējas Jūrmalā vasarā
Vasara ir labākais laiks, lai dotos uz Jūrmalu, jo tad paveras visplašākās atpūtas iespējas, kuras izbaudīt sabrauc cilvēki no visām pasaules malām. Kādas ir atpūtas iespējas Jūrmalā, kad iestājusies vasara? Minēsim dažas...
Atpūtas iespējas Jūrmalā rudenī
Atpūtas iespējas Jūrmalā neizsīkst arī tad, kad sācies rudens, jo šai pilsētai vienmēr ir ko piedāvāt cilvēkiem, kas vēlas atpūsties un izklaidēties. Apmeklējot Jūrmalu rudenī, vajadzētu pievērst uzmanību šādām atpūt...
Šajā mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes jeb cookies, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu "Piekrītu", jūs apstiprināt, ka piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Piekrišanu jebkurā laikā var atsaukt, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkdatņu izmantošanas politika
Piekrītu Vairāk info