Itāļu virtuve ir izslavēta un iecienīta visā pasaulē tik ļoti,...
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, ...
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo j...
Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasara...

Zivis un jūras veltes veselībai

Jūnijs, 2014

Nav nekāds noslēpums, ka viena no labas veselības un ilga mūža atslēgām ir tieši zivis un dažādās jūras veltes. Ne bez iemesla Āzijas valstīs (lasīt vairāk), kur jūras veltes un zivis ir augstā cieņā, iedzīvotāju vidējais dzīves ilgums ir augsts, bet veselības stāvoklis ļoti labs. Kādi tad ir ieguvumi, ēdot zivis? 

Foto: shutterstock.com

 

Ko tu iegūsi, ēdot zivis un jūras veltes?

 

Bieži vien ārsti saviem pacientiem iesaka dzert zivju eļļu vai lietot zivju eļļas tabletes, jo zivju eļļas lietošana veicina zobu un kaulu attīstību, uzlabo ādas stāvokli, stiprina imunitāti, pozitīvi ietekmē redzi, veicina smadzeņu darbību un pat spēj novērst depresijas rašanos. Protams, daudz labāk būs tad, ja tu nedzersi aptiekās pirktus uztura bagātinātājus, bet gan ķermenim tik ļoti nepieciešamās vielas uzņemsi, ēdot zivis un jūras produktus, kas spēj sniegt vēl labāku rezultātu nekā zivju eļļa vai tabletes.

 

Zivju un jūras produktu ietekme uz veselību:

 

  • Lietojot šos produktus, uzlabojas darba spējas, jo zivīs un jūras veltēs esošās omega-3 taukskābes ir smadzenēm vitāli nepieciešamas;
  • šie produkti aizsargā cilvēka zarnas un kuņģi no nopietnām iekaisuma slimībām;
  • zivīs atrodamās taukskābes palīdzēs tavai ādai vienmēr izskatīties gludai un jauneklīgai (lasīt vairāk);
  • pierādīts, ka zivīs un jūras veltēs atrodamās vielas palīdz novērst depresiju un izkliedēt nomāktību;
  • zivju lietošana uzturā pozitīvi ietekmē plaušu veselību;
  • zivīs un gliemenēs esošās vielas mazina risku saslimt ar vēzi;
  • treknās zivis spēj uzlabot acu veselību un padarīt tās dzidras;
  • zivju lietošana uzturā var novērst osteoartrīta un reimatoīdā artrīta rašanos, bet tiem, kas jau slimo ar šīm slimībām, zivis jāēd, lai mazinātu slimības simptomus;
  • ēdot zivis, tu uzlabosi savu asinsriti un mazināsi trombu veidošanās risku;
  • ja tev rūp sirds veselība, tad noteikti regulāri ēd zivis un jūras veltes, jo tajās esošās vielas labvēlīgi ietekmē sirds veselību.

 

Zināms, ka zivis un jūras veltes ir ieteicamas cilvēkiem, kas vēlas iegūt slaidu un atlētisku augumu, jo šajos produktos ir daudz olbaltumvielu, proteīna un citu veselībai un muskuļiem nepieciešamo vielu, kas liks tev ne tikai justies paēdušam, bet arī ļaus izskatīties labi.

 

Der atcerēties

 

Atceries, ka organismam un veselības uzlabošanai derīgi ir tikai svaigi produkti, tāpēc, pirms iegādājies zivis vai citus jūras produktus, pārliecinies par to svaigumu un noteikti noskaidro arī to izcelsmi. Izvēloties zivi, pārbaudi tās žaunas – svaigām zivīm žaunas ir sarkanas vai rozā, bet noteikti nepērc zivi ar pelēkām vai melnām žaunām, jo šādas zivis ir vecas. Lai noteiktu zivs svaigumu, vari to arī pasmaržot, pārbaudīt vai tās acis nav duļķainas, kā arī veikt elastības testu, iebakstot ar pirkstu zivs miesā. (Zivs miesai jābūt elastīgai un tajā nedrīkst palikt iedobe.)

 

Katram cilvēkam vajadzētu atcerēties, ka vismaz vienreiz nedēļā būtu vēlams ēst zivis, lai nodrošinātu savam ķermenim nepieciešamo vitamīnu devu. Gatavot zivis un jūras veltes mājās vai doties tās baudīt uz restorānu – tas lai paliek katra paša ziņā.

 

Restorāni, kuros iespējams nobaudīt zivju un jūras velšu ēdienus

 

Restorāns „Alberta 13”

Adrese: Alberta iela 13, Rīga

Telefons: +371 67039213

Komentārs: Pirmais, ko pamanīsiet, ienākot „Alberta 13” restorānā, būs smalkais un mājīgais Jūgendstila interjers, kas lieliski papildina ēdiena baudīšanas procesu. „Alberta 13” strādā profesionāli pavāri, kas restorāna apmeklētājiem piedāvā nobaudīt gardus latviešu ēdienus un izsmalcinātus zivju un jūras velšu ēdienus, kā arī daudz ko citu. Restorāns skaista interjera un gardu ēdienu cienītājiem. 


Šašlika gatavošana
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, lai ļautos dažādām sportiskām aktivitātēm, rīkotu kopīgas pasēdēšanas draugu lokā un, protams, lai gatavotu ēdienu un baudītu to. Neapstrīdams pavasara un vasaras sezonu ārā gatavoto ēdienu karalis ir šašliks. Šašlika marinādes Šašliks ir tāds gaļas ē...
Īsa pamācība galda klāšanā (2)
Vedot draugus uz restorānu, par galda klāšanu, protams, nav jād...
„Tandoor” krāsnī cepta maize
Daudzu Āzijas valstu nacionālā virtuve (lasīt vairāk) nav iedomājama bez speciālā cilindra formas krāsnī jeb „tandoor” ceptās maizes, kas tiek gatavota, pielipinot maizes mīklu pie karstajām krāsns sienām. Āzijas kultūrā ...
Itālijas vīni un to saderība ar ēdieniem
Daudzās valstīs, arī Itālijā, vīns ir neiztrūkstošs maltītes papildinājums – šis dzēriens spēj ēdiena baudīšanu pacelt jaunā līmenī, bagātinot ēdiena garšu. Tomēr, lai vīns spētu ēdienu papildināt, bū...
Azerbaidžāņu virtuve
Daudziem varētu šķist, ka azerbaidžāņu ēdieni ir kaut kas eksotisks un tāds, ko nobaudījusi tikai neliela daļa cilvēku, kas dzīvo ārpus Azerbaidžānas, bet patiesība ir tāda, ka šīs valsts nacionālos ēdienus ir nobaudījis gandrīz katrs Ei...
Jēra gaļas uzturvērtība un gatavošana
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo jēra gaļa lielākoties tiek izmantota svētku ēdienu gatavošanā, turklāt to nemaz nav tik vienkārši iegādāties kā, piemēram, vistas, liellopa vai cūkas gaļu. Gandr...
Zupu gatavošana
Dažādas zupas cilvēkiem būtu jāēd regulāri, jo tās ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa, turklāt tās palīdz uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu, kontrolēt svaru, kā arī nodrošina organismam nepieciešamo dārzeņu ikdienas devu. Viena...
Alus labai veselībai
Alus ir trešais populārākais dzēriens pasaulē uzreiz pēc ūdens un tējas, bet no alkoholiskajiem dzērieniem tas ir pats populārākais. Ne velti šo dzērienu iecienījuši cilvēki visā pasaulē, jo tas ne tikai lieliski papildina ēdienu, bet...
Austeru pagatavošana un uzturvērtība
Jau kopš seniem laikiem cilvēki savā uzturā lieto austeres un citus jūras produktus, jo tie sniedz ne tikai sāta sajūtu, remdējot izsalkumu, bet ir arī labam izskatam un veselībai nepieciešamo vielu avots. Katram gardēdim...
Pastas veidi un tās gatavošana
Daudzi domā, ka pasta un makaroni ir viens un tas pats, bet patiesība ir tāda, ka zem vārda „pasta” slēpjas vesels kulinārijas atzars, jo pastu veidu ir tik daudz, ka tos ir gandrīz neiespējami uzskaitīt. Interesanti fa...
Itāļu virtuve un nacionālie ēdieni
Itāļu virtuve ir izslavēta un iecienīta visā pasaulē tik ļoti, ka nav pat jādodas uz Itāliju, lai nobaudītu tradicionālos itāļu ēdienus, jo itāļu restorāni, picērijas un kafejnīcas ir gandrīz katrā valstī. Arī Latvijā ir daudz ēdinā...
Ķīniešu un japāņu virtuve un nacionālie ēdieni
Ķīnā un Japānā ēdiena gatavošana ir māksla, ko rūpīgi nosaka dažādas tradīcijas un reģionālās īpatnības, kuras ciena un ievēro katrs japānis un ķīnietis...
Āzijas virtuve un nacionālie ēdieni
Āzijas virtuve noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši ļoti asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt nav kāds vi...
Gruzīnu virtuve un nacionālie ēdieni
Tradicionālie gruzīnu ēdieni jānogaršo vismaz vienreiz mūžā, jo gruzīnu virtuve visā pasaulē izslavēta kā viena no labākajām un daudzveidīgākajām. Izslavēta ir arī gruzīnu galda kultūra un viesmīlība, kas katru ēdienreizi pada...
Latviešu virtuve un nacionālie ēdieni
Latviešu virtuve pārsvarā sastāv no tradicionālajiem lauksaimnieku un zvejnieku ēdieniem, kas tiek celti galdā jau desmitgadēm un simtgadēm ilgi, turklāt būtisku ietekmi uz latviešu nacionālo virtuvi atstājis arī ģeogrāf...
Krievu virtuve un nacionālie ēdieni (4)
Tradicionālie krievu ēdieni ikdienā tiek baudīti ne tikai Krievijā, bet arī visās bijušās Padomju Savienības valstīs, kurās krievu virtuves ietekme spēcīgi jūtama joprojām. Daudzviet pasaulē krievu ēdieni tiek uzskatīti par savd...
Izklaides iespējas Rīgā ziemā
Rīga tiek uzskatīta par Ziemassvētku eglītes dzimteni, jo tieši Latvijas galvaspilsētā pirms vairāk nekā piecsimt gadiem pirmoreiz tika pušķota egle, tāpēc ziemā Rīgā valda īpaša atmosfēra, kuru vērts izbaudīt. Zie...
Izklaides iespējas Rīgā pavasarī (1)
Pavasarī izklaides iespējas Rīgā kļūst plašākas, jo sniegs nokūst, atkal ļaujot cilvēkiem doties atpūsties pilsētas parkos, bet kafejnīcas un restorāni atver vasaras terases, kurās baudīt ēdienu, elpojot pavasarīgo pilsētas gaisu...
Atpūtas iespējas Jūrmalā ziemā
Par spīti tam, ka zemi klāj sniegs un sals kniebj degunā, Jūrmalā ziemā iespējams izbaudīt gan izklaides tropiskā gaisotnē, gan sasildīt savu miesu labāk nekā karstākajā vasaras dienā. Ko būtu ieteicams apmeklēt Jūrmalā, kad aiz loga p...
Atpūtas iespējas Rīgā rudenī (1)
Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasarai, bet citas tikai sāk savu darbību, tādējādi aizpildot aktivitāšu kalendāru. Kādas izklaides iespējas paveras Rīgā, kad iestājies rudens? Kalnciema ielas kva...
Atpūtas iespējas Jūrmalā vasarā
Vasara ir labākais laiks, lai dotos uz Jūrmalu, jo tad paveras visplašākās atpūtas iespējas, kuras izbaudīt sabrauc cilvēki no visām pasaules malām. Kādas ir atpūtas iespējas Jūrmalā, kad iestājusies vasara? Minēsim dažas...
Atpūtas iespējas Jūrmalā rudenī
Atpūtas iespējas Jūrmalā neizsīkst arī tad, kad sācies rudens, jo šai pilsētai vienmēr ir ko piedāvāt cilvēkiem, kas vēlas atpūsties un izklaidēties. Apmeklējot Jūrmalu rudenī, vajadzētu pievērst uzmanību šādām atpūt...
Šajā mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes jeb cookies, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu "Piekrītu", jūs apstiprināt, ka piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Piekrišanu jebkurā laikā var atsaukt, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkdatņu izmantošanas politika
Piekrītu Vairāk info